Jdi na obsah Jdi na menu

Jahodová zmrzlina

10. 6. 2016

 

Nastala sezona jahod a od tchýně jsem dostala velkou mísu tohoto krásného a moc dobrého ovoce. Půl mísy tzv. zařvalo hned po umytí, neboť naši puberťáci mají permanentní hlad a Majdalénka do sebe házela taky jednu za druhou, snad se neosype, jsou to její první jahody v životě. Ale co se zbytkem? Každý rok jahody pomačkám s cukrem a dám do mrazáku a pak nakonec z nich udělám marmeládu, protože je mražené nikdo nechce. Při brouzdání na Pinterestu jsem narazila na recept na borůvkovou zmrzlinu, kterou jsem už zkoušela a moc rodině chutnala a tak jsem ji zkusila i z jahod. Hodnocení napíši později, protože momentálně se zmrzlina mrazí, ale na chuť je výborná a hlavně smetanová, což mají kluci rádi.

Hodnocení: tak zmrzlina je výborná a hlavně nedělá krystalky, od kterých máte "poškrábaný" jazyk. Sladká a kyselá je tak akorát, takže recept nijak upravovat nebudu.

 

Recept:

2 hrnky jahod

1 hrnek cukru - dávám třtinový

špetka soli

1 KL vanilkového extraktu

1 PL citrónové šťávy (dle potřeby přidám)

 

Toto všechno dám do mixéru a chvíli mixuju, aby se rozpustil a rozmixoval cukr.

 

Do šlehače dám 2 smetany ke šlehání 33% a 1 hrnek plnotučného mléka. Vyšlehám, ale ne do tuha.

Pak do mísy přidám jahodovou směs  a ještě promíchám. Dle potřeby přidám citrónovou šťávu a nakonec můžete přidat trochu rozmačkaných jahod. Dáme do krabiček či formiček na zmrzlinu a dám zamrazit.

img_20160610_093724.jpg img_20160610_095233.jpg

Já jsem ještě zkusila do jedná krabičky nalámat pusinky z bílků.

img_20160610_095259.jpg

 

A jaká je vaše oblíbená zmrzlina?

Dobrou chuť!

...evullenka...