Jdi na obsah Jdi na menu

Játrová paštika

23. 12. 2015

Velmi ráda se s Vámi podělím o recept na tuto výtečnou domácí paštiku.

 

Budete potřebovat:

1 zmrazené kuřecí játra

1 PL sádla

1 střední cibule

3/4 kostky másla

asi 200 ml smetany ke šlehání 31%

sůl (já používám Ayurvédskou sůl od Sonnentoru)

pepř

1 KL provensálského koření

nebo koření na pečení tetičky Aničky od Sonnentoru

 20151223_094656.jpg

 

Kuřecí játra nechám rozmrazit a poté je očistím a nakrájím na stejné kousky. Rozpálím si pánev a dám rozpustit sádlo, přisypu na kostky nakrájenou cibuli a osmažím doběla. Přidám játra a osmažím tak, aby nebyla krvavá, ale nesmí být moc opečená. Po osmažení dám do mixéru a umixuji a postupně přidávám kousky másla a nakonec pomalu přilévám smetanu. Máslo se teplem rozpustí a smetana paštiku zředí. Hustá by měla být asi jako uvařený puding. Přeleju do sklenice a nechám vychladit při pokojové teplotě, poté dám do lednice.

Pokud chcete paštiku ještě ozvláštnit a dodat jí slavnostnější podobu, můžete na paštiku dát brusinkovou omáčku.

Brusinková omáčka:

1 malá sklenice brusinek

 1 - 2 PL třtinového cukru

Brusinky vyleju do pánve a přidám cukr a nechám pomalu svařit, přisypávám cukr dle potřeby. Brusinky krásně zhoustnou a jsou díky cukru i krásně sladké, což je velmi dobré na paštice.

 

20151223_083608.jpg

Dobrou chuť!

...evullenka...