Jdi na obsah Jdi na menu

Kuře po indicku

1. 11. 2015

Už ani nevím, kde jsem tento recept našla, ale vařím ho už asi 5 let a řeknu Vám, že je to doposud nejlepší úprava kuřete, co jsme ochutnali.

Kuře naporcuji, osolím, dám na něj máslo a podleji trochou vody. Peču na 200 C asi 1,5 hodiny. Poté kuře poleji omáčkou a peču ještě asi dalších 30 minut.

Recept na omáčku:

1 hrnek nakrájené cibule

1 hrnek vody

1 hrnek kečupu či drcených rajčat v plechovce

1 PL octa

2 PL worcestrové omáčky

6 KL cukru

1/2 KL kari nebo čili (já dávám 2 KL kari, máme to tak rádi)

 

Na oleji zpěním cibuli do zlatova a poté přidám ostatní suroviny a vařím za občasného míchání asi 20 minut. Poté ji vyleji na upečené kuře a ještě asi 30 minut dopékám. Podávám s těstovinami, pečenými bramborami, anebo bramborovými noky.

20151101_120531.jpg20151101_120559.jpg20151101_120644.jpg20151101_124547.jpg20151101_124704.jpg

 

Dobrou chuť!