Jdi na obsah Jdi na menu

Kváskový chleba

5. 9. 2015

Kvásek mne lákal již delší dobu, ale nikdy jsem si neudělala čas, abych vše kolem něj nastudovala. Rad, jak si kvásek založit je plný internet a tak jsem si ho zkusila vyrobit. Můj kvásek je starý asi 2 měsíce a pořád se učím, ale i tak jsem na sebe pyšná, že se mi daří čím dál lepší chleby.

 

Recept:

150 g kvásku

200 g chlebové mouky

200 g hladké mouky

100 g žitné mouky

250 g vody

2 KL soli

1 KL kmínu, já dávám koření na chleba od Sonnentoru

Do robotu dám umíchat těsto a poté ho 10 minut ručně zpracovávám a nechám vykynout cca 1 - 1,5 hod a pak ho popřekládám a dám do ošatky kynout asi na 2 hodiny. Chleba kladu do rozpálené trouby a zapařím 10 minut na 250 st. a pak snížím na 200 st. a dopeču do zlatova.

Nechám asi 3 hodiny vychladnout.

20150905_164556.jpg20150905_180844.jpg20150906_090450.jpg