Jdi na obsah Jdi na menu

Trubičky

5. 9. 2015

Moje tchýně dělá výborné trubičky a je jimi vyhlášená. Měla jsem snahu se trubičky naučit, protože je dělá podle receptu ze zámecké kuchyně. Recept je to hodně složitý a pracný.

Zkusila jsem jednoduší variantu, kterou jsem viděla na netu.

Potřebujete jenom vyválené chlazené listové těsto,  bílky a kovové trubičky.

Těsto si nakrájím asi na 3 cm pásky, které namotávám na kovové trubičky a dám je na plech vyložený pečícím papírem, potřu vejcem a dám péct do zlatova.

Bílky (asi 4 ks) nejdříve vyšlehám dotuha ve šlehači a poté je dám v míse nad páru, přidám cukr podle potřeby a šlehám dokud mi bílky nedělají "špičky."

Po vychladnutí trubiček je naplním sněhem a dám vychladnout, před podáváním trubičky pocukruji.

Dobrou chuť!

20150905_102417.jpg20150905_111746.jpg